Zomertaferelen

Eind juni zocht ik bij Schleiper in Antwerpen een aquarelschetsboekje waarin ik over de 2 pagina's heen zou kunnen schilderen indien het onderwerp daar om vroeg. Het zoeken leek aanvankelijk geen succes op te leveren tot ik dit eigenaardige model vond: een schetsboekje met afgeronde hoeken en een zwarte elastiek om het dicht te houden.

Het bleek van het merk Moleskine te zijn, mij toen onbekend maar met roots tot in de 19de eeuw. Het papier leek me geschikt voor aquarel (het staat er trouwens expliciet op vermeld) en het formaat zou ik kunnen aanpassen:schilderen op één pagina of op 2 pagina's). Ik had toen nog niet door dat dit boekje mezelf tot een andere kijk(discipline) op mijn omgeving zou dwingen. Een gelukkig toeval!

Tijdens de maanden juli en augustus heb ik zoveel mogelijk dit schetsboekje ter hand genomen en van de gelegenheid gebruik gemaakt om te schilderen. Stilaan realiseerde ik mij dat - behalve het panoramische beeld - de schaduw (en dus ook het licht) de hoofdrolspelers werden van dit schetsboekje.

Bij de afbeeldingen in de diashow zijn de afgeronde hoeken - typisch voor Moleskine - niet meer te zien.

Veel plezier ermee (zelf heb ik er meer dan plezier aan beleefd).

(Ondertussen ligt er al een nieuw schetsboekje klaar,
verleidelijk maar nog niet uitgepakt...)

Nieuwe reacties

05.08 | 17:54

Wordt er ook met acryl geschilderd

15.03 | 12:07

is er voor juli of augustus een schildervakantie dit jaar ?

04.05 | 10:52

Beste Provence liefhebbers Met tgv of auto. Met of zonder aquarelc...

17.05 | 12:41

Tof verblijf bij Jean en Mia Zelfs Jean stelt zijn culinaire kennis voor. Cen...